ADVENTURE MENU Vepřové s knedlíkem a zelím
Vepřo knedlo zelo je naše národní jídlo. Kousky pečeného vepřového masa s výpekem, bílým kysaným zelím. Jako příloha fritované bramborové špalíčky.
Složení:vepřová plec (30%), zelí kysané, slunečnicový olej, cibule, mouka pšeničná, cukr, česnek, ocet, sůl, kmín, pepř. Bramborové špalíčky: brambory, pšeničná mouka, pšeničná krupice, vejce, sůl.
Informace pro alergiky: výrobek obsahuje lepek, vejce.
1 balení - hmotnost 400 g +- 5%
Nutriční hodnoty |
100g |
400g |
kcal |
139 |
556 |
kJ |
584 |
2336 |
Tuky |
4,30 |
17,2 |
nasycené |
1,4 |
5,6 |
Bílkoviny |
7,6 |
30,4 |
Sacharidy |
17,4 |
69,6 |
z toho cukry |
5,2 |
20,8 |
Sůl |
1,32 |
5,28 |
|
|
|
Tajemství dlouhé trvanlivosti, skvělé chuti a výživových hodnot spočívá především v unikátním způsobu použité konzervace, kterou je sterilace. Principem tohoto způsobu uchování potravin je působení teploty nad 100°C po určitou dobu, během které se zničí zdraví škodlivé mikroorganismy. Následně je jídlo prudce zchlazeno, čímž se docílí zachování vitamínů a minerálů.
Takto zakonzervované jídlo má chuťové, vizuální a nutriční vlastnosti čerstvě připraveného jídla i po třech letech uskladnění. Je proto ideální pro použití právě u cestovatelských jídel.