ADVENTURE MENU Jelení ragú s bramborovými špalíčky
Nakrájené kousky jeleního masa dušené v pikantní omáčce s červeným vínem, s vůní po divokém koření a sladkokyselou chutí . V omáčce jsou kousky kořenové zeleniny. Omáčka je dochucená rybízovým džemem. Jako příloha fritované bramborové špalíčky.
Složení: bramborové špalíčky (28%-brambory, pšeničná mouka, pšeničná krupice, vejce, sůl), jelení maso (30%), kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), červené víno, slunečnicový olej, špek, rajský protlak (rajčata, sůl, cukr), mouka pšeničná, citron, rybízová marmeláda ( rybíz, cukr, pektin), cukr, sůl, divoké koření.
Informace pro alergiky: výrobek obsahuje lepek, celer, vejce.
1 balení - hmotnost 400 g +- 5%
Nutriční hodnoty |
100g |
400g |
kcal |
148,6 |
594,4 |
kJ |
622 |
2488 |
Tuky |
4,6 |
18,4 |
nasycené |
1,6 |
6,4 |
Bílkoviny |
8,8 |
35,2 |
Sacharidy |
17,8 |
71,2 |
z toho cukry |
12,2 |
48,8 |
Sůl |
1,3 |
5,2 |
Tajemství dlouhé trvanlivosti, skvělé chuti a výživových hodnot spočívá především v unikátním způsobu použité konzervace, kterou je sterilace. Principem tohoto způsobu uchování potravin je působení teploty nad 100°C po určitou dobu, během které se zničí zdraví škodlivé mikroorganismy. Následně je jídlo prudce zchlazeno, čímž se docílí zachování vitamínů a minerálů.
Takto zakonzervované jídlo má chuťové, vizuální a nutriční vlastnosti čerstvě připraveného jídla i po třech letech uskladnění. Je proto ideální pro použití právě u cestovatelských jídel.